Július 10-én, szombaton 9-től 12 óráig ingyenesen regisztrálja a kerékpárokat a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezete a Széchenyi téren, a sétányon átvezetett kerékpárút mellett. Ugyanitt lakatolási tanácsokat is kaphatnak az érdeklődők.
 
A regisztrációkor a kerékpár-tulajdonosok önkéntesen közlik kerékpárjuk adatait, valamint elérhetőségüket. Az adatokat a Magyar Kerékpárosklub tárolja, és amennyiben szükséges, a Szegedi Rendőrkapitányság hivatalos megkeresésére azokat átadja. A regisztrálók matricát kapnak a biciklijükre.
 
A regisztráció önmagában nem akadályozza meg, hogy a bicikliknek lába kéljen, de növeli a megtalálás esélyét, és a kerékpárok nagyobb eséllyel jutnak vissza tulajdonosukhoz. A regisztráció ingyenes, és egyébként nem csak az ilyen akciókon, hanem bármikor megejthető valamely szegedi kerékpárboltban is.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr882139263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása