Jó kérdés, igazán mi sem tudjuk. Sokszor fölmerül, hogy azért szabálytalankodnak a biciklisek, mert nincs jogosítványuk, így nem is ismerik a KRESZ-t. (és ezért jó lenne, ha vizsgáznának belőle) De vajon tényleg nincs jogsijuk?
Van egy kérdőív, ami erre kérdez rá, segítségével halvány fogalmaink lehetnek arról, hogy vajon a biciklizők mekkora része rendelkezik, vagy rendelkezett valójában  jogosítvánnyal. Segítsetek, terjesszétek, hogy minél szélesebb körben válaszoljanak rá.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr532540699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beked 2010.12.30. 10:50:37

Annó még a CM-en a témával kapcsolatban Kükü azt írta, hogy hamarosan lesz egy MK felmérés, amiben a jogosítványra is rá fognak kérdezni. Ez kb egy éve volt.
Az előzetes felmérésed mellett, ha újra megindul a munka szerintem lehetne nyomni a témát. Bár nem tudom mennyire drága egy felmérés megrendelése.

Minden esetre szerintem jó fegyver lehet, főleg a békéscsabegyei rendőri megszólalásokkal szemben egy ilyen felmérés, baleseti statisztikák megmutatása. A "mi adónkból" fröcsögésre pedig posztoltam a CM-en pár tanulmányt, ami, ha nem is az általam képzelt eredményeket mutatja de szégyenkezni sem kell szerintem ingyen aszfalt miatt (nem a bringasemmikre, hanem a közútra gondolok)

ukunoka 2011.01.11. 08:26:43

Nekem is van ... de bringával annyira jó (persze körültekintően, másokat nem veszélyeztetve) BELESZARNI a kreszbe ... :D

szegedbicaj 2011.01.11. 14:57:37

@GYERöK!!!: Sokszor muszáj is, mert ezt a jelenlegi KRESZ-t a bringázás sajátosságaira nem figyelve készítették.

CSI
süti beállítások módosítása