Őrület! Múltkoriban írtuk, hogy kb. 50 m kerékpárút megszűnt a Temesvári körúton. Nos, egyik olvasónk jelzése nyomán megtaláltuk az elillant kerékpárút egyik részét, a kis ravasz a Felső-Tiszaparton fészkelte be magát a Bertalan híd alá. Pontosabban elé, és utána, mert a híd alatt pont megszakad.

Bizony, ilyen is van. Képesek egy járdára csak azért kitenni kerékpárút táblákat, hogy jól megszakíthassák. Tudvalevő ugyanis, hogy a Felső-Tiszaparton nincs, soha nem is volt, és még tervben sem létezik kerékpárút. (hála istennek) Ez úgy látszik nem zavarta a táblázóművészeket (Ki is itt a közútkezelő? A Városüzemeltetés? Nahát...), akik kitették a táblákat a híd alatt végzett munkálatok elé, és után. Lett tehát a járdából valami fura felemás fantomkerékpárút, úgy, hogy néhány száz méterre innen, a kiskörúton halomra bírságolják a bicikliseket tiltott járdán biciklizésért. 


miniszopi.jpg 

A dolog nem csak azért visszás, mert a hirtelen és váratlanul elkezdődő kerékpárút miatt a szabálykövető bicikliseknek egy falon kéne fölteleportálniuk a járdára, hanem azért gáz igazán, mert az ott szabálytalanul és veszélyesen a járdán kerekezőkben azt a hamis képzetet kelti, hogy az ott kerékpárút. Aztán jönnek a rendőrök, és osztogatják a csekket a megtévesztett, összezavart közlekedőknek, joggal.

Ez már annyira szánalmas, hogy nevessünk inkább a Monty Python Fikusz Kukisz jelenetén, amiben csak azért emelik föl Briant, hogy aztán ismét ledobhassák a padlóla le. 

Büntető Törvénykönyv:

"184. § (1) Aki közlekedési útvonaljármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával avagy más, hasonló módon a vasúti, légi, vízi vagy közúti közlekedés biztonságát veszélyezteti, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés

a) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,

b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,

c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

d) öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

(3) Aki az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel,közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetekben, az ott tett megkülönböztetéshez képest, két évig, három évig, öt évig, illetve két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) A büntetés korlátlanul enyhíthető – különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető – azzal szemben, aki a veszélyt, mielőtt abból káros következmény származott volna, önként megszünteti."


A bejegyzés trackback címe:

https://szegedbicaj.blog.hu/api/trackback/id/tr564899360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovboj1 2012.11.09. 20:19:55

rohaggyon meg botka mikor ilyeneket enged. este áttekertem újszegedről a napfényparkba, félelem rettegés és fogak csikorgása volt végig

atomboy · http://szegedbicaj.blog.hu 2012.11.09. 21:58:40

@kovboj1: Nem kotelezo a veszelyes infrakon tekerni. En is inkabb Szentharomsag - Sarkany - Horog - Hiuz utvonalon megyek Belvarosbol Napfenyparkba. Hosszabb, de biztonsagosabb.

Amit Botkat illeti, nem biztos, hogy tud arrol, mit muvelnek a hozzanemerto illetekesek...

ex-dr. vuk 2012.11.10. 09:16:21

Szerintem ez ugy tortenhetett, hogy mentek ki a jomunkasemberek, es
- Jozsi, te bazze az ott nem bicikliut? en ott szoktam tekerni
- Hat vazze fingom nincs, dobjuk be a tablakat, baj nem lehet belole

Ennel nem hiszem, hogy tobbet bele kell kepzelni.

kovboj1 2012.11.10. 12:36:22

@atomboy: hát az illetékesek kinevezését is jóvá hagyta valaki.

napfényparkba egyébként én is a szentháromságon megyek de a rákóczi felé csak most siettem...

szegedbicaj 2012.11.10. 17:49:52

@ex-dr. vuk: Szerintem meg úgy, hogy aki dolgozott a járda alatt, az engedélyt kért, hogy szétverhesse a terepet, és akkor előírták neki.

CSI

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.11.13. 08:00:51

" a Felső-Tiszaparton nincs, soha nem is volt, és még tervben sem létezik kerékpárút"

Nana. A "Bringázz Szegeden" nevű szegedi kerékpárutak térképe kiadványon (én egy bringaboltból hoztam, a város adta ki) a Hajós utcától kifelé a Felső Tiszaparton az Etelka sorig kerékpárút van jelölve (utána is Tápé felé, de ott valóban van is).

Ezek szerint csak valaki megvalósítani próbálta a terveket. :-)
süti beállítások módosítása